Masterplan Dorst 2030

Bij de start van het platform zijn veel gesprekken gevoerd met inwoners van Dorst. Het doel van deze gesprekken was vast te stellen hoe mensen denken over de leefbaarheid van ons dorp en welke punten er zijn, die absoluut verbetering behoeven. Samen met de wijkwethouder en wijkmakelaar, zeg maar de gemeente Oosterhout,  heeft dit geleid tot een project om dit geheel in kaart te brengen. Dit is het Masterplan voor Dorst 2030. De vraag is dus: hoe willen wij dat Dorst er in 2030 uitziet.

Het is dus  nu aan ons -de inwoners van Dorst- om richting te geven aan de toekomst van ons mooie dorp. Doel van het Masterplan 2030 is om de diverse opgaven die spelen in ons dorp koersvast en in onderlinge samenhang verder te brengen. Hierbij is er behoefte aan (stedenbouwkundige) ontwerpkracht en een integraal strategisch advies. Spacevalue heeft deze rol op zich genomen.

Wij denken dat het resultaat een perspectief kan zijn voor het werken aan Dorst als geheel en verschillende onderdelen als bijvoorbeeld de toekomst van de school. Waarbij het met name van belang is dat de plannen breed gedragen worden door (belanghebbende) inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties. Een plan dat de leefbaarheid van Dorst verbetert en concrete acties benoemt hoe daar te komen.

Ommetje Dorst (afgehandeld) 

Je leest het al; we moeten dit sámen doen! We hebben dus jullie hulp nodig. Geef aan wat je belangrijk vindt, waar we aan de slag moeten. Dat kan op verschillende manieren. De maand september en een deel van oktober staat in het teken van Ommetje Dorst. Je hebt het hopelijk al gezien; op diverse plaatsen in Dorst staan borden. Op deze borden staan vragen/ideeën. We zijn erg benieuwd naar jullie mening hierover.

Via de bijgevoegde afbeelding is het mogelijk om op eigen gelegenheid de Ommetjes wandeling te maken. Scan de QR-code of ga naar platformdorst.nl/ommetje en geef je mening. Wij zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Het Ommetjes-traject loopt tot 10 oktober, dus laat van je horen.

Dorpsbijeenkomst (afgehandeld) 

Op woensdag 6 oktober is er de tweede brede bijeenkomst over het Masterplan Dorst 2030. Deze begint om 20.00 uur in de Marcoenkerk.

We presenteren hier dan o.a. de resultaten van het Ommetje.  Zie  hier   de flyer, die huis aan huis is verspreid.

Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden via: info@platformdorst.nl

Doe mee!

Maquette  

Vanaf maandag 11 oktober staat de maquette van Dorst in de Klip. Zie welke ruimtelijke vragen er zijn voor nu en de toekomst en bekijk hoe we die het best kunnen inpassen in het dorp. Speel met de puzzelstukjes en creëer het Dorst van de toekomst. Laat ons weten wat je ervaringen zijn als stedenbouwkundige in de dop.  We zijn erg benieuwd naar jullie mening hierover.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

  • De eerste brede dorpsbijeenkomst was op 22 juli, waarop deze presentatie te zien was
  • Van deze avond is dit verslag gemaakt
  • De eerste activiteit waarbij het hele dorp betrokken was:  Ommetje Dorst
  • De tweede brede dorpsbijeenkomst was op 6 oktober, waarop deze presentatie te zien was (pas op, groot bestand)
  • En ook van deze avond is een verslag gemaakt
  • En nu kan iedereen zich uitleven op de maquette in de Klip. Kijk of je alles een plekje kan geven.
  • Daarna op naar de derde bijeenkomst op 17 november

Volg het gehele proces: hoe ver zijn we nu en wat komt er nog?

Wij houden jullie op deze pagina op de hoogte van alle

ontwikkelingen rondom het Masterplan 2030