Wijkagent

Mag ik me even voorstellen.!

Graag stel ik me aan u voor als wijkagent voor Dorst, Den Hout en Oosteind.

Mijn naam is Erik van der Velden en ik ben al enkele jaren werkzaam in het politieteam Oosterhout.

Ik ben mijn loopbaan bij de politie begonnen in Waalwijk en voerde hier ik alle voorkomende politietaken uit van de straatagent tot rechercheur.

Vervolgens heb ik gewerkt bij het milieuteam district Oosterhout en ondersteunde alle politieteams op het gebied van milieu en voerde zelfstandig onderzoeken uit. Mijn neventaak was het ondersteunen van de Vereniging Natuurmonumenten bij het opzetten het project “Handhaving en Toezicht” in het Nationaal park “de Loonse en Drunense Duinen”

Dit team werd een aantal jaren geleden omgevormd tot een recherchegroep, het regionaal milieuteam, met als inzet de zware milieucriminaliteit aan te pakken. Gaandeweg ging ik het straatwerk missen. De contacten met mensen, (jonge) collega’s en mijn netwerk. Vandaar dat ik de overstap heb gemaakt en solliciteerde op de functie wijkagent team Oosterhout.

Mijn wijk(en):  Dorst, Den Hout, Oosteind en het buitengebied Oosterhout

Er heeft een herverdeling plaats gevonden van de wijkagenten. Dit om de wijken van de wijkagenten aan te laten sluiten bij de indeling die de gemeente Oosterhout hanteert. Ik heb nu slechts te maken met een gemeentelijk buurtcoördinator, Bibi Schuurs. Zij is ook uw aanspreekpunt vanuit de gemeente Oosterhout. Ik ben heel blij met deze wijk(en).

Wat doet uw wijkagent

U komt mij regelmatig tegen in uw dorp. Samen met mijn collega’s, wijkbewoners en andere partners werk ik aan het veilig en leefbaar maken en houden van uw dorp. Ik ben uw contactpersoon naar de politie, die mede dankzij uw informatie, problemen aanpakt en waar mogelijk voorkomt. Ik wil graag weten wat er leeft en wat er speelt. Ik zal zoveel mogelijk mijn voelhorens uitsteken.

Wat kunt u verder van mij verwachten:

 • Het leveren van een bijdrage aan het leefbaar maken van uw wijk of buurt.
 • Het waarschuwen én bekeuren van mensen die zich niet aan de regels willen houden.
 • Het organiseren van verkeerscontroles op plaatsen waar veel ongelukken gebeuren of waar verkeersdeelnemers overlast veroorzaken.
 • Het bestrijden van criminaliteit in nauwe samenwerking met mijn recherche collega’s.
 • Toezicht houden op het milieu en het handhaven van de openbare orde tijdens het uitgaansleven en evenementen.
 • Adviseren over inbraakbeveiliging en het voorkomen van andere strafbare feiten.
 • Contact onderhouden met de instanties en belangenverenigingen in Oosterhout, zodat ik u als dat nodig is in contact kan brengen met hen. Denk daarbij aan scholen, verenigingen, buurtwerkers, horeca, woningstichting, maatschappelijk werk, openbaar ministerie, gemeente, zorg- en hulpverlenende instanties, etc.

Contact

Ik ben bereikbaar op het telefoonnummer 0900-8844. Indien ik niet in dienst ben kunt u vragen uw terugbelverzoek achterlaten.

Tevens ben ik via het teamsecretariaat per mail bereikbaar team-oosterhout@mw-brabant.politie.nl

Wie is wie?

Kijk op deze flyer om te zien met wie wij in Dorst allemaal te maken hebben: Flyer Handhaving en wijkagenten

Alarmnummer 112

Hoe werkt 1-1-2?

Een oplossing voor situaties die spoedeisende hulpverlening behoeven

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als u of iemand anders zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft. Of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld geweld, moord of een inbraak.

Bij spoed: bel 112

Bel 112 in levensbedreigende en heterdaad situaties. Bijvoorbeeld:

 • U hebt uzelf buitengesloten en het fornuis staat aan. Uw kind is binnen. Dit is potentieel een levensgevaarlijke situatie;
 • Er hangt op straat een ontzettende gaslucht. Dit is levensgevaarlijk;
 • Een groep hangjongeren gooit met stenen door de ruiten van een gebouw. De jongens begaan een misdrijf. Ze  kunnen op heterdaad worden betrapt als u de politie snel inschakelt;
 • U heeft een aanrijding gehad en er is iemand gewond;
 • U bent er getuige van dat een auto wordt opengebroken;
 • U wordt ‘s nachts wakker en merkt dat er iemand uw woning is binnengedrongen. U hebt reden om u acuut bedreigd te voelen;
 • Er zwemt een hond in de gracht. Door uitputting dreigt het dier te verdrinken. Het dier is in acuut levensgevaar.

Hoe belt u 112?

In gevallen die minder spoedeisend zijn, of als u telefonisch aangifte wilt doen, belt u: 0900-8844.

Meer informatie vind u hier: http://www.112.nl/

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem, oftewel M. M. is de landelijke meldlijn om anoniem informatie te geven over zware criminaliteit. Het gratis nummer 0800-7000 is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 24.00 uur. De melding wordt doorgestuurd naar bevoegde instanties die de informatie gebruiken in onderzoeken. Dit zijn bijvoorbeeld de politie, het Verbond van Verzekeraars, de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

Hoe anoniem is M.?
M. bellen is 100% anoniem. In de telefooncentrale van M. is geen nummerweergave mogelijk. De melding wordt verwerkt zonder naam, adres, woonplaats en tijdsaanduiding. Nergens op papier komt ook maar de kleinste aanwijzing over degene die heeft gebeld. Bovendien wordt het telefoongesprek niet op tape bewaard.

Wanneer belt u M.?
U kunt bij de meldlijn terecht als u iets weet over ernstige misdrijven, zoals geweld, moord en doodslag, overvallen, brandstichting, inbraken, diefstallen, mishandeling, wapen-, drugs- en mensenhandel en verkrachting. U kunt ook bellen over ernstige fraude, zoals oplichting, verzekeringsbedrog en creditcardfraude.

Wat kunt u niet melden bij M.?
De meldlijn is niet bedoeld voor gebeurtenissen waar andere mogelijkheden voor zijn, zoals verzoeken om onmiddellijke assistentie van politie, brandweer of ambulance. Hiervoor belt u 1-1-2. Ook voor de servicelijn van de politie, aangiftes, klachten en meldingen van niet ernstige aard, zoals overtredingen, overlast en dergelijke is M. niet bedoeld. Belt u in deze situaties met 0900-8844.

Durft u of kunt u geen aangifte doen?
M. is bedoeld voor mensen die geen aangifte kunnen of durven doen bij de politie. Redenen hiervoor zijn angst voor maatregelen en angst voor confrontatie met de dader, bijvoorbeeld omdat deze tot de eigen vriendenkring behoort. Soms zien mensen op tegen de consequenties van een bezoek aan het politiebureau of het getuigen in de rechtszaal. In die situaties kan bellen naar M. de oplossing zijn.

Kunt u als ondernemer ook anoniem melding doen?
De tiplijn Meld Misdaad Anoniem staat sinds 31 januari 2005 ook open voor ondernemers. Bedrijven kunnen op deze meldlijn terecht met tips over bedrijven die sociale fraude plegen. Zo kunnen bedrijven de tiplijn bellen met bijvoorbeeld meldingen over fraude met subsidies en uitkeringen. Verder zijn tips over het gebruik van valse identiteitsbewijzen en sofi-nummers