Hoi allemaal,

 

Mijn naam is Nikky Kuis en ik ben de nieuwe wijkagent van Dorst (en Den Hout en Oosteind). Hiervoor heb ik gewerkt als wijkagent op het Zeeuwse eiland Tholen.

 

Ik kom zelf oorspronkelijk uit een dorp dus ik weet wat het is om in een dorp te wonen, en nu ga ik er zelf in werken!
Het Zeeuwse dialect had ik niet zo onder de knie, maar gelukkig spreek ik wel plat Brabants als het moet!

 

Ik ben als wijkagent aanspreekpunt voor Dorst vanuit de politie maar de problemen kan ik niet alleen oplossen.

Ik werk hierom veel samen met verschillende partners zoals o.a. de gemeente, GGZ, Veilig Thuis, Novadic Kentron en Buurtbemiddeling. Ik kan de juiste partners inschakelen mocht ik als wijkagent ergens bij betrokken zijn. Ook mijn collega’s van politieteam Oosterhout kunnen meldingen oppakken en bewoners terugbellen.

 

Ik zal ook veel samenwerken met de wijkboa’s Ismet Savma en Emily de Groot. U zult ons in de toekomst hoop ik vaker gaan zien als bekend gezicht in Dorst.

 

U kunt mij bereiken via 0900-8844, via het contactformulier op www.politie.nl/mijn-buurt (hierbij voert u de postcode in en klikt u op uw wijkagent)

Op Social Media ben ik bereikbaar via Instagram: wijkagenten_oosterhout

Handhavers

Kijk op deze flyers om te zien met welke handhavers wij in Dorst te maken hebben:  Wie zijn de handhavers en Hoe bereik ik ze?

Alarmnummer 112

Hoe werkt 1-1-2?

Een oplossing voor situaties die spoedeisende hulpverlening behoeven

Het alarmnummer 112 is er voor alle situaties, waarbij er direct moet worden opgetreden. Dus wanneer u of iemand anders leven in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als u of iemand anders zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft. Of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld geweld, moord of een inbraak. Of bij brand.

Bij spoed: bel 112

Bel 112 in levensbedreigende en heterdaad situaties. Bijvoorbeeld:

 • U hebt uzelf buitengesloten en het fornuis staat aan. Uw kind is binnen. Dit is potentieel een levensgevaarlijke situatie;
 • Er hangt op straat een ontzettende gaslucht. Dit is levensgevaarlijk;
 • Een groep hangjongeren gooit met stenen door de ruiten van een gebouw. De jongens begaan een misdrijf. Ze  kunnen op heterdaad worden betrapt als u de politie snel inschakelt;
 • U heeft een aanrijding gehad en er is iemand gewond;
 • U bent er getuige van dat een auto wordt opengebroken;
 • U wordt ‘s nachts wakker en merkt dat er iemand uw woning is binnengedrongen. U hebt reden om u acuut bedreigd te voelen;
 • Er zwemt een hond in de gracht. Door uitputting dreigt het dier te verdrinken. Het dier is in acuut levensgevaar.

Hoe belt u 112?

In gevallen die minder spoedeisend zijn, of als u telefonisch aangifte wilt doen, belt u: 0900-8844.

Meer informatie vind u hier: http://www.112.nl/

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem, oftewel M. is de landelijke meldlijn om anoniem informatie te geven over zware criminaliteit. Het gratis nummer 0800-7000 is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 24.00 uur. De melding wordt doorgestuurd naar bevoegde instanties die de informatie gebruiken in onderzoeken. Dit zijn bijvoorbeeld de politie, het Verbond van Verzekeraars, de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

Hoe anoniem is M.?
M. bellen is 100% anoniem. In de telefooncentrale van M. is geen nummerweergave mogelijk. De melding wordt verwerkt zonder naam, adres, woonplaats en tijdsaanduiding. Nergens op papier komt ook maar de kleinste aanwijzing over degene die heeft gebeld. Bovendien wordt het telefoongesprek niet op tape bewaard.

Wanneer belt u M.?
U kunt bij de meldlijn terecht als u iets weet over ernstige misdrijven, zoals geweld, moord en doodslag, overvallen, brandstichting, inbraken, diefstallen, mishandeling, wapen-, drugs- en mensenhandel en verkrachting. U kunt ook bellen over ernstige fraude, zoals oplichting, verzekeringsbedrog en creditcardfraude.

Wat kunt u niet melden bij M.?
De meldlijn is niet bedoeld voor gebeurtenissen waar andere mogelijkheden voor zijn, zoals verzoeken om onmiddellijke assistentie van politie, brandweer of ambulance. Hiervoor belt u 1-1-2. Ook voor de servicelijn van de politie, aangiftes, klachten en meldingen van niet ernstige aard, zoals overtredingen, overlast en dergelijke is M. niet bedoeld. Belt u in deze situaties met 0900-8844.

Durft u of kunt u geen aangifte doen?
M. is bedoeld voor mensen die geen aangifte kunnen of durven doen bij de politie. Redenen hiervoor zijn angst voor maatregelen en angst voor confrontatie met de dader, bijvoorbeeld omdat deze tot de eigen vriendenkring behoort. Soms zien mensen op tegen de consequenties van een bezoek aan het politiebureau of het getuigen in de rechtszaal. In die situaties kan bellen naar M. de oplossing zijn.

Let wel:

 • M. is onafhankelijk en geen politie
 • M. ziet je telefoonnummer en IP adres niet
 • M. slaat je gegevens niet op
 • M. stuurt je melding naar de politie. Die start hiermee een onderzoek op en lost dagelijks zaken op

Kunt u als ondernemer ook anoniem melding doen?
De tiplijn Meld Misdaad Anoniem staat sinds 31 januari 2005 ook open voor ondernemers. Bedrijven kunnen op deze meldlijn terecht met tips over bedrijven die sociale fraude plegen. Zo kunnen bedrijven de tiplijn bellen met bijvoorbeeld meldingen over fraude met subsidies en uitkeringen. Verder zijn tips over het gebruik van valse identiteitsbewijzen en sofi-nummers

Contactgegevens MMA:

 • Telefoonnummer: 0800-7000
 • Website: meldmisdaadanoniem.nl