Wijkagent
Hallo Dorstenaren, ik ben uw nieuwe wijkagent.!
Mijn naam is Daphne van den Beuken, ik ben 40 jaar oud en inmiddels ruim 20 jaar werkzaam bij de politie. Ik ben wijkagent geweest in Made, heb bij de recherche gewerkt en ben nu weer terug in de wijk. Ik vervang wijkagent Erik van der Velden, die naar een andere wijk is gegaan.
Ik heb veel ervaring in het samenwerken met andere ketenpartners, zoals de gemeente, GGZ, GGD, Veilig Thuis, Novadic Kentron enzovoorts. Dit zijn (wellicht) niet alleen voor u, maar ook voor mij, als wijkagent, belangrijke ‘partners’ in de wijk. Als wijkagent ben ik immers het eerste aanspreekpunt voor wijkzaken binnen de politie, maar ben ik zeker niet degene die al die problemen alleen kan oplossen. Ik werk binnen de politie nauw samen met andere collega’s uit het basisteam en ook met hen kunt u in contact komen als u de politie nodig heeft.
Als aanspreekpunt voor Dorst vanuit de politie, vind ik het belangrijk om met u in gesprek te kunnen gaan. Om die reden zet ik het eerder opgezette wijkspreekuur graag voort. Ik doe dat uiteraard samen met Ismet Savma en Hans Kortz, handhavers (boa) van de gemeente Oosterhout. Zodra de data bekend zijn, laten wij ik u dat uiteraard weten.
U kunt mij bereiken via 0900-8844, via het contactformulier op www.politie.nl/mijn-buurt (postcode invoeren en op uw wijkagent klikken) en op social media via Twitter @wa_oosterhout_z
Handhavers
Kijk op deze flyers om te zien met welke handhavers wij in Dorst te maken hebben: Wie zijn de handhavers en Hoe bereik ik ze?
Alarmnummer 112
Hoe werkt 1-1-2?
Een oplossing voor situaties die spoedeisende hulpverlening behoeven
Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is. Bijvoorbeeld als u of iemand anders zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft. Of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld geweld, moord of een inbraak.
Bij spoed: bel 112
Bel 112 in levensbedreigende en heterdaad situaties. Bijvoorbeeld:
- U hebt uzelf buitengesloten en het fornuis staat aan. Uw kind is binnen. Dit is potentieel een levensgevaarlijke situatie;
- Er hangt op straat een ontzettende gaslucht. Dit is levensgevaarlijk;
- Een groep hangjongeren gooit met stenen door de ruiten van een gebouw. De jongens begaan een misdrijf. Ze kunnen op heterdaad worden betrapt als u de politie snel inschakelt;
- U heeft een aanrijding gehad en er is iemand gewond;
- U bent er getuige van dat een auto wordt opengebroken;
- U wordt ‘s nachts wakker en merkt dat er iemand uw woning is binnengedrongen. U hebt reden om u acuut bedreigd te voelen;
- Er zwemt een hond in de gracht. Door uitputting dreigt het dier te verdrinken. Het dier is in acuut levensgevaar.
Hoe belt u 112?
In gevallen die minder spoedeisend zijn, of als u telefonisch aangifte wilt doen, belt u: 0900-8844.
Meer informatie vind u hier: http://www.112.nl/
Meld Misdaad Anoniem
Meld Misdaad Anoniem, oftewel M. M. is de landelijke meldlijn om anoniem informatie te geven over zware criminaliteit. Het gratis nummer 0800-7000 is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 24.00 uur. De melding wordt doorgestuurd naar bevoegde instanties die de informatie gebruiken in onderzoeken. Dit zijn bijvoorbeeld de politie, het Verbond van Verzekeraars, de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.
Hoe anoniem is M.?
M. bellen is 100% anoniem. In de telefooncentrale van M. is geen nummerweergave mogelijk. De melding wordt verwerkt zonder naam, adres, woonplaats en tijdsaanduiding. Nergens op papier komt ook maar de kleinste aanwijzing over degene die heeft gebeld. Bovendien wordt het telefoongesprek niet op tape bewaard.
Wanneer belt u M.?
U kunt bij de meldlijn terecht als u iets weet over ernstige misdrijven, zoals geweld, moord en doodslag, overvallen, brandstichting, inbraken, diefstallen, mishandeling, wapen-, drugs- en mensenhandel en verkrachting. U kunt ook bellen over ernstige fraude, zoals oplichting, verzekeringsbedrog en creditcardfraude.
Wat kunt u niet melden bij M.?
De meldlijn is niet bedoeld voor gebeurtenissen waar andere mogelijkheden voor zijn, zoals verzoeken om onmiddellijke assistentie van politie, brandweer of ambulance. Hiervoor belt u 1-1-2. Ook voor de servicelijn van de politie, aangiftes, klachten en meldingen van niet ernstige aard, zoals overtredingen, overlast en dergelijke is M. niet bedoeld. Belt u in deze situaties met 0900-8844.
Durft u of kunt u geen aangifte doen?
M. is bedoeld voor mensen die geen aangifte kunnen of durven doen bij de politie. Redenen hiervoor zijn angst voor maatregelen en angst voor confrontatie met de dader, bijvoorbeeld omdat deze tot de eigen vriendenkring behoort. Soms zien mensen op tegen de consequenties van een bezoek aan het politiebureau of het getuigen in de rechtszaal. In die situaties kan bellen naar M. de oplossing zijn.
Kunt u als ondernemer ook anoniem melding doen?
De tiplijn Meld Misdaad Anoniem staat sinds 31 januari 2005 ook open voor ondernemers. Bedrijven kunnen op deze meldlijn terecht met tips over bedrijven die sociale fraude plegen. Zo kunnen bedrijven de tiplijn bellen met bijvoorbeeld meldingen over fraude met subsidies en uitkeringen. Verder zijn tips over het gebruik van valse identiteitsbewijzen en sofi-nummers