Van Help, naar Hulp: Infoplein Oosterhout wijst inwoners de weg


Inwoners die hulp nodig hebben, kunnen deze hulp voortaan gemakkelijk vinden via de vernieuwde website
infoplein.oosterhout.nl. Op deze website staat de hulp die de gemeente en haar partners aanbieden aan inwoners van Oosterhout. Van antwoord op vragen over wonen, zorg en ondersteuning tot vragen over werk of geldzaken. Het infoplein wijst inwoners de weg naar organisaties,  laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in eigen buurt. Daarnaast vinden inwoners er tips, uitleg en informatie over regelingen en procedures. Op deze manier wil de gemeente ervoor zorgen dat inwoners dicht bij huis en in een vroeg stadium geholpen worden. Zo worden hulpvragen niet groter dan nodig.


Wethouder Clemens Piena: Oosterhout heeft veel voorzieningen voor inwoners die hulp nodig hebben. We doen er alles aan om dit dicht bij de inwoners te organiseren, maar nu kun je ook vanuit huis via infoplein.oosterhout.nl kijken welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn.


Infoplein voor professionals


Naast dat het infoplein inwoners de weg wijst naar informatie en hulp, is het infoplein ook een handige tool voor professionals. Zo biedt het professionals goed inzicht in het ondersteuningsaanbod binnen de gemeente, waardoor zij inwoners beter op weg kunnen helpen.

Alle organisaties die vrij toegankelijke hulp aanbieden voor de inwoners van Oosterhout kunnen zich kosteloos aanmelden bij het infoplein. Ook organisaties die een activiteit organiseren voor de inwoners van Oosterhout kunnen hun activiteiten kosteloos aanmelden.