Debat bijeenkomst over het Masterplan

Beste inwoners van Dorst.

Op dinsdag 23 januari 2004 heeft een debat bijeenkomst over het Masterplan plaatsgevonden in de gemeenteraad van Dorst. Vooraf aan dit debat hebben leden van het Platform gesproken met alle fracties. De documentatie die we gebruikt hebben is als PDF in te zien. (de visuele effecten zijn niet zichtbaar).

De belangstelling van de inwoners van Dorst was hoog. Er waren onvoldoende stoelen op de publieke tribune beschikbaar. De gemeente had een scherm en stoelen geplaatst in de ontvangsthal.

Wilt u het debat terugkijken? Dat kan via: https://oosterhout.notubiz.nl/vergadering/1155714

Het duurt bijna 4,5 uur maar de belangrijkste conclusies (zie tijdstip 4:14:50) worden gegeven door Marie-Louise van Mook van het PvdA.

Zij zegt: “Volgens mij hebben we hier met elkaar vandaag gezegd dat we het over een aantal dingen die voorgesteld zijn wel eens zijn. Het integraal kindcentrum de eerste mobiliteitsoplossing, wat een start is, maar wat nog niet alles is. Ik zou zeggen, ga daar vooral mee aan de gang en wacht daar niet. Dat zijn namelijk dingen die al jarenlang beloofd zijn. Dan heb je die stip op de Horizon houden met die toekomstvisie weer aan de slag gaan met het Platform. Ik denk dus ook wat eigenlijk de VDD zei, ga naar een betere uitvoeringsagenda toe, ga dat samen met het Platform doen en kijk dan uit naar alle vijfde punten die in het masterplan staan. Dus niet twee, maar gewoon in de breedte alle 5 en kom dan terug met een betere uitvoeringsagenda. Ik heb in mijn bijdrage ook een paar concrete voorstellen gedaan over waar ik dan ook aan zat te denken, natuurlijk op basis van invloed van het Platform Dorst, dus ik ben ook wel benieuwd naar de reactie van anderen, bijvoorbeeld om aan de slag te gaan met zo’n woningbouwvisie op woningbehoefte en ook om die voorzieningen echt in bredere zin te bezien, dus ik ben ook nog wel benieuwd naar een reactie.”

Het antwoord van de voorzitter (Uhro van der Pluijm van Groenlinks): “Eén van de taken van een voorzitter bij een debatsbijeenkomst is om orde te houden en dat is soms al een uitdaging in deze raad maar ook om aan het einde van een vergadering een conclusie te trekken. Volgens mij heeft mevrouw van Mook dat net geprobeerd, dus die heeft mijn werk uit handen genomen. Ik ben heel benieuwd of de andere fracties het eens zijn met haar samenvatting met haar conclusie…”.