Bestemmingsplan en ontsluiting op agenda gemeenteraad

Op de agenda van de gemeenteraadsvergadering op 22 februari staan het bestemmingsplan, de ontsluiting en het voorkeursrecht op de verschillende gronden.

Op het ontwerp bestemmingsplan is door veel mensen uit Dorst een zienswijze ingediend. Voornamelijk ging dit over verkeer, geluid, trillingen en de woningbehoefte. Al deze zienswijzen zijn als bijlage bij de stukken voor de vergadering gevoegd (klik hier) maar zij zijn ook door het projectteam van de gemeente gebundeld en van commentaar voorzien (klik hier)

Ter voorbereiding op de vergadering was er een mogelijkheid voor eenieder om in te spreken. Hiervan is gebruikt gemaakt door Peter Huijbregts, die namens het Platform deze tekst heeft ingesproken.

Op zaterdag 19 februari verscheen dit artikel in BN de Stem over de reactie van Milieuvereniging Oosterhout. Deze trekt de legitimiteit van het plan in twijfel en zij zijn van plan dit tot het hoogste niveau tegen te gaan houden. Wij zijn reuze benieuwd wat dit voor consequenties gaat hebben voor het hele plan, wordt het (grof) aangepast of gaat het misschien helemaal niet door? Wij wachten de raadsvergadering met spanning af.

O