Recentelijk hebben we deze mail ontvangen van Humanitas. Dit willen wij de inwoners van Dorst niet onthouden.

Humanitas start gespreksgroep in West Brabant

In enkele weken tijd verloren we ons vertrouwde leven, ons ritme, onze gewoontes. Thuis blijven, geen of weinig bezoek en minder sociale contacten heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Corona verandert onze manier van leven als ook van sterven, zowel voor degene die het leven moet loslaten als voor nabestaanden. Emoties rondom overlijden en uitvaart verlopen normaal gesproken al anders dan verwacht of gepland en dat geldt nog sterker in deze bijzondere tijd. We willen graag grip houden op de situatie en dat wordt nu steeds moeilijker. Overigens hoeft dit een rouwproces  niet persé nadelig te beïnvloeden. We kunnen andere manieren vinden om betekenisvol om te gaan met ziek zijn of overlijden en afscheid nemen.

Naast alle niet fysieke mogelijkheden bestaat er bij veel mensen vooral de behoefte aan een persoonlijk gesprek. Iedereen beleeft deze tijd van corona immers op zijn of haar eigen manier.

Bij Humanitas beschikken we over betrokken vrijwilligers die u graag ondersteunen.  We starten met een lotgenotengroep om ervaringen te delen, herkenning te vinden en elkaar op die manier weer een beetje op weg te helpen. “je zit allemaal in hetzelfde schuitje. Je praat met elkaar en leert van elkaar”; aldus een uitspraak van een deelnemer die eerder aan een lotgenotengroep heeft deelgenomen.

Deze gespreksgroep vindt plaats in Breda en/of Roosendaal en start eind oktober. In totaal zijn er 5 bijeenkomsten, verdeeld over de maanden oktober, november en december. Voorafgaand vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

Voor vragen, informatie en aanmelden neemt u gerust contact op met Humanitas in Roosendaal. We zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0165-599936. Spreek alstublieft het antwoordapparaat in en dan wordt u teruggebeld of stuur een mail naar k.hendriks@humanitas.nl

Vriendelijke groeten,

Katinka Hendriks

Coördinator Humanitas West-Brabant west

Badhuisstraat 18

4703 BH  Roosendaal

0165-599936

Klik hier voor de folder: